"Mozaique Fantastique" 2013 - Aad en Claudia

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

"Mozaique Fantastique" 2013

Foto's
Op de zondagmiddagen 18 en 25 augustus 2013 organiseerde stichting Metamorphose op het zomerterras in Vlaardingen het kunstprogramma "Mozaique Fantastique". Dit actieve doe programma was bedoeld voor het hele gezin en had het thema ‘Mijn Plek’. Op een stoeptegel van 30 x 30 cm werden de bezoekers in staat gesteld een fraai mozaïek werkje te maken onder begeleiding van ervaringsdeskundigen. Een arbeidsintensief karweitje dat in de middaguren gemaakt diende te worden.

Het knippen en verlijmen van de speciaal daartoe bestemde mozaïeksteentjes werd onder begeleiding voorgedaan. De mozaïeksteentjes zijn vorstbestendig en de lijm en voeg zijn elastisch zodat het eindresultaat op de eigen stoep, teraas of tuinpad kan worden ingelegd. Zo kon het eigen huisnummer gelegd worden of de initialen van de familienaam. Ook kon een eigen decoratie worden opgetekend onder begeleiding van kunstenaar Cees Eykelenboom.

Het mozaïeken was voor kinderen vanaf 10 jaar maar ook voor gezinnen met kinderen onder deze leeftijd en deelname was gratis. Volwassenen samen met buren, vrienden of kennissen waren ook van harte welkom om dit arbeidsintensieve en tijdrovende werkje in de middaguren tot stand te brengen.

De presentatie was op vrijdagavond 30 augustus 2013 van 19.00 tot 19.45 uur op het Zomerterras. De kunstwerken die vervaardigd zijn werden door de medewerkers en de jury van Metamorphose beoordeeld waarna de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Na afloop mocht iedereen zijn eigen stoeptegel meenemen.

Ook werden er tijdens dit creative gebeuren foto's gemaakt van alle deelnemers. Deze foto's zijn hieronder te bewonderen.
En de winnaars van "Mozaique Fantastique" waren: Annick Hoogendijk (10 jaar), Alyssa van der Hoeven (9), Serina Hartman (9), Keesje Ravenhorst Faessen, (14).
Ook Tim van de Kooij (10) en Jara van der Gaag en Thijs van der Giessen (beide 11) vielen in de prijzen.

 
Copyright Aad & Claudia 2013-2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu